Во штипската индустриска зона Запад денеска ќе биде пуштена во употреба фабриката за заварени склопни елеменети за шасии за автобуси Актива. Во фабриката ќе се произведуваат автобуски шасии за потребите на белгиската компанија Ван Хол, која има фабрика во ТИРЗ Бунаеџик во Скопје, пишува Миа.

Според најавите од менаџерот на Актива, Илија Николовски, инвестицијата во првата фаза на фабриката изнесува 3 милиони евра и 50 вработувања.

Халата за автобуски шасии во новата фабрика Актива е со површина од 8.000 метри квадратни, а целиот капацитет е на површина од 70.000 метри квадратни.

Објавено од: www.bi.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *