По 60 години, Штип ќе добие нов мост на реката Брегалница. Мостот се монтира...
  EBRD lends €5 million to support successful SME Aktiva in production and coating facilities...
Штипска Актива утре ги испорачува првите колички за транспорт на авионските пратки кои ќе бидат...
Заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев денеска ќе престојува во работна посета...
После одлуката на „Ван Хол" за изградба на уште еден објект и зголемување на производството...
Штипската компанија „Актива Аутомотив“ од септември го стартува и својот втор објект за кој ќе...
Според сопственикот на Ванхул, Филип Ванхул соработката со штипска „Актива“ уште на самиот старт кога...
Adams also came to understand how important it was that his carefully crafted photos were reproduced to best effect.
Во штипската индустриска зона денеска беше пуштена во употреба новата фабрика за заварени склопови „Актива...
Во индустриска зона „Запад“ кај Штип денеска беше пуштена новата фабрика на штипската градежна компанија...