, Нова фабрика во штипската индустриска зона

Вицепремиерот за економски прашања, Владимир Пешевски присуствуваше на официјалното отворање на фабриката „Актива- Штип“ за заварени склопови за автомобилската индустрија...

Новата инвестиција во Индустриската зона Запад- Штип вредна 4 и пол милиони евра ќе обезбеди 300 работни места.

Вицепремиерот за економски прашања, Владимир Пешевски присуствуваше на официјалното отворање на фабриката „Актива- Штип“ за заварени склопови за автомобилската индустрија.

Капацитетот што е на 9 илјади квадратни метри ќе работи како добавувач на белгиски „Ван Хул“. Со ова ќе се постигне поврзување на домашните со странските компании, што е уште еден позитивен ефект за македонската економија.

Објавено од: www.mrt.com.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *